Yksityistilaisuudet LemUA:n pienoisautoradalla!

Tuntuuko kotona oma autorata pieneltä?


Älä tyydy markettien ja lelukauppojen pieniin autoratoihin!

Tule kokemaan todellinen autourheilutapahtuma Lempäälän Urheiluautoilijoiden ura-autoradalla.

Varaa itsellesi, perheellesi, ystävillesi, yrityksellesi, joukkueellesi, seurallesi, polttareillesi, synttäreillesi, vuosijuhlaasi, päättäjäisiisi tai mihin tahansa tilaisuuteen kilpailu 6-uraisella ”kotiradalla” hintaan 100-200e. Tilaisuuksien tuotto käytetään AINOASTAAN radan ja sillä ajettavien autojen huoltoon. Radan kaikki muut kulut, kuten vuokrat katetaan LemUA:n omasta budjetista.
Tarkempi hinnasto tämän tekstin lopussa.

Lempäälän Urheiluautoilijoiden autoradalla ajavat niin aikamiehet kuin ikämiehetkin ja naiset tietysti myös. Toki radalla voivat ajaa lapsetkin – senhän kaikki tiesivätkin.

Ikäkysymys – minkä ikäinen ei voi ajaa pienoissähköautoradalla?

Radalla viihtyvät helposti kaikki kouluikäiset ja sitä vanhemmat. Alle 6-vuotiailla saattaa ajamaan keskittyminen olla vaikeaa. LemUA:ssa harrastajistamme puolet taitaa kuitenkin olla jo ihan aikuisten oikeesti aikuisia. Radalla ei ole yläikärajaa osallistujille, ja koska tämä on LemUA:n perhetoimintaa, onkin joukossamme kuljettajia 50 vuoden molemmin puolin. Radan hallitseva mestari 2006-2007 on kuitenkin tällä hetkellä Elina, jonka ikä on tietysti salaisuus.

Radalla on pidetty yksityistilaisuuksia yritysten virkistystilaisuuksissa, erilaisten aikuisten ryhmissä ja erilaisten joukkueiden ja porukoiden kesken. Useita urheilujoukkueita on pitänyt kauden päättäjäisiään radallamme. Ja lasten synttärikutsuja on myös pidetty – tietty.

Vuonna 2014 radalla kävi yli 300 henkilöä.

Koe todellinen kisa, jossa kylmähermoisin keskittyjä korjaa potin!

Lempäälän Urheiluautoilijoiden sähköautoradan tuloslaskennasta vastaa tietokone ja tulosten oikeellisuuden takaavat jokaisen ajo-uran antureina toimivat laser-anturi-modulit. Oheisessa kuvassa Laser-antureiden valot näkyvät autojen etupuskurin alla punaisena heijastuksena.

Pienoissähköautoradallamme voi ajaa erilaisia kilpailuja. Kilpailun aluksi on mahdollista ajaa aika-ajot, sillä huippu moderneilla laser-antureilla varustettu tietokoneistettu tuloslaskentalaitteistomme laskee aidot kierrosajat tuhannesosasekunnin tarkkuudella. Ajanottojärjestelmä on päivitetty vuonna 2011 saksalaisvalmisteiseen Renn Bahn Manager järjestelmään. Saksalaisesta alkuperästään huolimatta ohjelma on täysin suomenkielinen. Kisamoodeja järjestelmässä on useita. Kierrosaikojen tarkkuus on tuhannesosasekunti. Kilpailun tulokset saadaan tallennettua ja tulostettua esim. Excel muodossa.

Itse kilpailu voidaan ajaa Endurance-eli kestävyysajona yhtenä pitkänä kilpailuna tai tyypilliseen rata-autoilutapaan pudotusajona erilaisin erä-nousu-kaavioin tai todellisena Championship-kilpailuna siten, että jokaisella kilpailijalla on mahdollisuus ajaa jokaisella ajo-uralla ja siten kilpailusta tulee tasa-arvoinen kaikille. Monesti kisat ajetaankin siten, että ensin ajetaan erien voittopisteistä useilla eri urilla ja pisteiden perusteella paremmuus järjestyksessä valitaan lopullinen ajo-ura, jossa ajetaan finaalina pitkä endurance- eli kestävyyskilpailu. Yleisin kilpailukaavio on sellainen että aika-ajojen viimeisimmälläkin on tasavertaiset mahdollisuudet kokonaiskilpailun voittoon. Oheisessa kuvassa tietokoneen laskemana on paras pistemäärä Kuljettaja G:llä, yhteensä 59 pistetä ajetuista 8:sta lähdöstä.

Kyllä voittajaa hymyilyttää!

Ymmärrettävästikin kisan jälkeen voittajaa hymyilyttää, ja tässä kuvassa hymyilee vuoden 2005 LemUA:n jäsenten välisen kisan voittaja Aleksi. Seuraavana vuonna Aleksi voitti myös Lempäälän kunnan mestaruuden aikuisten sarjassa (ikäraja = yli 10 vuotiaat).

Radallamme kilpailun pituus riippuu osanottajien määrästä ja valittavasta kilpailutavasta. Pisin kilpailu Lempäälän urheiluautoilijoiden harrastajien keskuudessa kesti 6 tuntia, ja osallistujia oli kymmenkunta. Pituus selittyy sillä, että kokonaiskilpailu koostui kuudesta eri kilpailusta perä jälkeen. Radallamme järjestetyissä kisoissa jaetaan isommissa kisoissa palkintojakin, kuten Aleksin saama pokaali edellisessä kuvassa. Ala vasemmalla olevassa kuvassa hymyilevät alle 10 vuotiaiden kunnanmestaruuskisan voittajat, hopeaa Lassi, kultaa Juuso ja Pronssia Ilari. Oikeanpuoleisessa kuvassa maireasti hymyilevät vuoden 2006 syyskauden ensimmäisen kuukausikisan voittajat: Matti hopeaa, Ville kultaa ja Elina pronssia. Taitaa porukkaa hymyilyttää, kun Aleksi oli harvinaisesti jätetty mitalien ulkopuolelle. Kovaa tasoa kuitenkin selittää se, että Matti on vuoden 2006 jäsenten välisen kisan mestari, Villellä on radan pohja-aika (F1-autolla) ja Elina on rahan hallitseva mestari 2006.

Tietoja Suomen suurimmasta sähköautoradasta (Bugatti Circuit, rata on purettu 2009).

LemUA:n rata on suomessa ainutlaatuinen. Missään muualla ei ole 8-uraista sähköautorataa. Myös rataan käytettyjen osien, ratapalojen, yhteispituus on todella suuri yhteensä 168 metriä, kunkin ajo-uran ollessa pituudeltaan noin 21 metriä. Rata on koottu ihan samoista Scalextric-sport -sähköautoradoista, mitä myydään tuhansittain isoissa tavarataloissa lahjoiksi koteihin joko joulu. Rataan on toki ostettu suurin osa ratapaloista erikseen ilman ratapakettia.

Radassa on käytännössä noin 30 pienemmän radan osat. Scalextric Sport-ratasarja on 2000-luvun alussa lanseerattu Scalextricin uudemmista rataosista koottu sarja. Ratapalat ovat vanhaa Classic-sarjaa huomattavasti laadukkaampia tasaisempia, eli niissä ei ole pomppuja ja vääntymiä. Ratapalojen pinta on kuitenkin hieman liukkaampaa kuin Classic-paloissa. Ratapalojen mittasuhde oikeaan rataan nähden on 1:n suhde 32:een. Näin on myös tietysti autojen mittakaava.

Lempäälän Urheiluautoilijoiden sähköautoradalla harrastajat kisaavat erilaisin autoin erilaisissa kisa-sarjoissa. Tässä kuvassa on menossa nykyisin tyypillisin, renkaiden pitoa lisäävin magneetein varustettujen, mutta suoraan kaupan paketista olevassa kunnossa olevien Ford GT 40 autojen kilpailu. Samanlaisilla autoilla ajettiin myös vuonna 2006 Lempäälän kunnanmestaruuskilpailu ja LemUA:n pisin yksittäinen kilpailu. Pisin kilpailumme on nimeltään Le Mans 24 tunnin kilpailu, joka on lyhennetty radalle sopivaksi 42 minuutin kilpailuksi. Kyllä siinä saa kaasusormi kyytiä, kun kahden hengen joukkuein ajetaan kilpaa ja vaihdetaan välillä väsyneempi kuljettaja toiseen auton liikkuessa melkein koko ajan!

Hinnasto

Tutustuminen rataan ja toimintaan erikseen sovittaessa yleensä ilmainen. Osallistuminen toimintaan radalla omalla kalustolla LemUA:n jäsenille ilmainen. Muille osallistuminen omalla kalustolla kerhoiltoina:  Auton vuokra 3,00 €. Nyt syntymäpäivät, asiakastilaisuudet, polttarit ja muut yhteiset tilaisuudet!

”PAKETTI-hinta” kilpailutapahtuma iltaisin ja viikonloppuina LemUA:n Carrera sähköautoradalla Kalustajan talossa:
Hinta yksityisille ja seuroille arki-iltoina sekä viikonloppuisin: 200,00 €
Yritystilaisuus arki-iltoina sekä viikonloppuisin: 200,00 €
LemUA:n jäsenille: Alennus 50% (jäsenhakemus väh. 2 kk etukäteen).
LemUA:n jäsenille kokonaan itse järjestetty tilaisuus on ilmainen.

Tilaisuuksiin ei sisälly kestitys.

Paketti-hintaan sisältyy:

– 6-uraisen kotiradan ja ratatilan (1 huone) vuokra.
– Aikaa max 2 tuntia (ellei muuta sovita)
– 6 kpl Scalextric autoja vuokralle tapahtuman ajaksi
– 1 henkilö ohjaamaan kilpailutilaisuutta koko tilaisuuden ajaksi
– Kilpailun johtaminen ja ajokaavion luonti. Tarvittaessa aika-ajot, alkuerät, välierät semifinaalit ja finaali-kilpailut.
– Tietokoneistettu tuloslaskenta, ajanotto tuhannesosa sekunnin tarkkuudella
– Kilpailun ja aika-ajon tulokset tulostettuina